Locatie

Parkeren

Boutique Hotel Zeeuws-Meisje is gelegen aan de haven van Zierikzee. Het hotel is makkelijk te bereiken met de auto; u kunt voor de deur uw bagage uitladen en vervolgens uw auto gratis parkeren op het openbare parkeerterrein Hoofdpoort. De afstand van het parkeerterrein naar het hotel is slechts 2 minuten lopen.

 

Omgeving

Het hotel bevindt zich aan het begin van de haven. Wanneer u de haven verder op loopt vindt u diverse restaurants en terrassen. En via de sfeervolle zijstraatjes loopt u binnen enkele minuten het historisch stadscentrum in, waar u naast vele leuke winkels nog meer eet- en drinkgelegenheden tegenkomt.

 

De stad Zierikzee behoort tot de top 10 van de Nederlandse monumentensteden. Een stadswandeling is dan ook zeker de moeite waard, er zijn genoeg bezienswaardigheden te bewonderen. De Sint Lievens Monstertoren – ook wel De Dikke Toren genoemd - is er daar één van. Deze 62 meter hoge toren is niet alleen te bewonderen, maar ook te beklimmen en biedt een prachtig uitzicht over Zierikzee en de Oosterschelde.

 

Strand

Een bezoek aan het strand hoort natuurlijk bij een verblijf in Zeeland. Er zijn diverse mooie stranden in de omgeving waar u naartoe kunt, met de auto of op de fiets. Hieronder vindt u een overzicht van de stranden en afstanden:

 

Ouwerkerk (klein strandje) – 8 km

Brouwersdam – 16 km

Renesse – 16-18 km

Westenschouwen (Deltawerken) – 19 km

Nieuw-Haamstede – 20 km

 

Bij het strandje van Ouwerkerk en op de Brouwersdam kunt u het hele jaar door gratis parkeren.

Bij de andere stranden gelden er in het hoogseizoen parkeertarieven.

 

Leuk om te doen

Op het eiland Schouwen-Duiveland is er genoeg te ondernemen. We geven u hierbij alvast wat inspiratie, maar voor meer tips of informatie kunt u natuurlijk altijd terecht bij onze receptie.

 

Het eiland kent diverse mooie natuurgebieden, waaronder Boswachterij Westenschouwen. Hier ligt het grootste bos van Zeeland. Geniet van de prachtige natuur via de vele wandel- en fietsroutes en vergeet daarbij de camera niet mee te nemen. De kans is namelijk groot dat u herten, reeën, Schotse Hooglanders of andere dieren spot. De sportievelingen onder ons kunnen zich uitleven op het mountainbikeparcours of in het Klimbos.

 

In Dreischor vindt u Wijnhoeve De Kleine Schorre. Hier kunt u een rondleiding krijgen over de wijngaarden en/of een wijnproeverij boeken. Tip: neem meteen een flesje Zeeuwse wijn mee, lekker voor thuis!

Strand
Eten en drinken